Klippans Busstrafik bildades 1969 av Thommy Hansson, och har sedan dess varit aktiva inom bussbranschen.
Bolaget är idag ett renodlat bussbolag och ingår sedan 2015 i Bussbokningsbolagen tillsammans med Bussbokning.com, Ellös Buss, Resekompaniet i Kungälv och On Holiday. Bussbokningsbolagen är en privat bussresekoncern som ägs och drivs av Christer & Elizabeth Eriksson.

Företaget finns nu med depåer i Klippan och Hörby.

Idag har Klippans Buss AB ca 25 fordon till förfogande. De rymmer mellan 16 och 78 passagerare. Företaget kör beställningstrafik för privatpersoner, föreningar, företag samt skoltrafik i  Klippans kommun och Hörby Kommun.

Klippans Busstrafik arbetar aktivt för miljön och för bättre säkerhet. Bussarna körs på miljödiesel (HVO) – allt för att minska utsläppen och påverkan på miljön. Alla  bussarna är utrustade med miljömotor, en s.k. ”Euro 5”, ”Euro6” eller ”EEV”. Alla bussar är utrustade med Dräger alkolås och har bälte på samtliga platser. Klippans Busstrafik arbetar enligt miljöledningssystemet ISO 14001 och kvalitetsledingssystemet ISO 9001.

Driftsäkerhet är en viktig aspekt och företaget byter hellre reservdelar för tidigt än för sent. Säkerhetskontroller utförs varje dag. Bolaget har alla tänkbara försäkringar för att kunden ska kunna njuta av sin resa även om något oförutsett inträffar.

Volvo 9900